Back to Question Center
0

Semalt szakértő: népszámlálási webhely Hack támadás és annak következményei

1 answers:

A jelentések szerint a külföldi hackerek a nyilvántartási összeomlás mögött voltak Ausztráliában. AAusztrália Statisztikai Hivatal kezdeményezte, hogy lezárja a rendszert, hogy megőrizze az adatok integritását. További vizsgálat,az iroda azt állította, hogy az online népszámlálási forma négy elosztott DDoS támadás áldozata volt, mindegyikük különleges jellegű és különböző súlyosságú.

Nik Chaykovskiy, a Semalt ,megmagyarázza, hogy miért történnek ilyenek.

DDoS támadások

A támadás megpróbálja a webhelyet elérni a felhasználók számára azzal, hogy többet elárasztkéri, mint kezelni tudja. A weboldalra vonatkozó információkérések átadnak egy olyan szerveren keresztül, amely jóváhagyja és lehetővé teszi az egyénnek az oldal megtekintését - property appraiser in arizona.Azonban csak bizonyos kérésekkel foglalkozhat. A túlterhelés a kiszolgáló összeomlása teljes kudarcához vezethet, így létrehozva a webhelyetideiglenesen nem elérhető. A DDoS támadások több eszközre támaszkodnak az egész világon, ezért a "megosztott" név. Aaz összekapcsolt eszközök "botnetekként" ismertek, és mindegyikük fertőzött a rosszindulatú programokkal, így a hackerek visszaléphetnek a távoli hozzáféréssel rendelkező webhelybe.

A DDoS használatának okai

A hackerek különböző okok miatt használhatják a DDoS-támadást. Közülük:

  • Hacktivizmus. A hacktivisták ilyen támadásokkal próbálnak tiltakozni egy célpont bizonyos akciói ellen..
  • A zsarolás A számítógépes bőnözõk tudják, hogy ezt a módszert használják pénzszerzésrecserébe a folyamatban lévő támadások megállítása érdekében.
  • Üzleti verseny. A DDoS nem lehet jogszerű üzleti gyakorlat, denéha egy versenytárs honlapjának bemutatására vagy leállítására használták.
  • Script Kiddies. Néhány online felhasználó előre elkészített szkriptet használ az onlinemások, például a játékosok tevékenységei.

Mit jelentenek a hackerek a népszámlálásról (DDoS)?

Először is meg kell értenünk, hogy a hackereknek tudniuk kell a lehetségesekrőla Census oldal sérülékenységeit. Valószínűleg a nagy forgalom miatt volt valószínű. Ennek következtében egyre nagyobb lesz az oldala tengerentúli hackerek célja, hogy megmutassák, hogy az ausztrál kormány rendszere hajlamos támadni. Ez is válasz lehet a megnövekedettnyilvános megjegyzéseket a biztonsági és adatvédelmi aggályokról. Andy Hurren ugyanazokat az érzéseket érezte, hisz abban, hogy a lényeg az volta magas szintű nemzeti online rendszer védelmének elmulasztása. A támadást motiváló okok azonban kevésbé valószínűek, mint pénz vagy adatok.Más lehetséges okok az elégedetlenek a tengerentúli hackerek, akik nem értenek egyet a rendszerrel, vagy valaki, aki bemutatta hacker képességeit.

Az adatbiztonság?

A DDoS-támadás elsősorban a webhely összeomlásának kísérleteire koncentrál. Nem célzotta webhelyen található adatok. Egyes támadók azonban használhatják a DDoS-támadást, hogy elterelésként működjenek, ahonnan el tudják szivárognia hálózat felhasználói adatait, például a TalkTalk távközlési cégének esetét.

Jövőbeli megfontolások

Az ABS szilárdan úgy véli, hogy a népszámlálási webhely összeomlásának legfőbb oka DDoS támadás.Számtalan ok lehet, de mivel az ABS-nek több információja van, és tudni fogja, hogy mit kell keresnie a forrás és a hatókör meghatározásakora kár. ÚR. Hurren, aki egy cyber-biztonsági szakértő elmagyarázta, hogy az ausztrál jelek igazgatósága és a releváns beszélgetésekaz érdekeltek már kialakulnak. Könnyű nyomon követni a támadás forrását, de a támadás összetettsége miattujjmutató nagyon nehéz nekik.

November 28, 2017