Back to Question Center
0

Semalt: Mi azok a gombok, amelyek a weboldalt és a darodar robotokat tartalmazzák, és hogyan blokkolják őket?

1 answers:

A Google Analytics forgalmi jelentésén keresztül a figyelemre méltó tényezők egyikeként a látszólagos forgalom forrása. Néha a források egy része jelentős forgalmat generálhat, mint mások. Figyelembe véve a közelebbi pillantást, észrevehetjük, hogy a két ilyen hivatkozás száma: darodar.com, és buttons-for-website - ombrellone doppio palo laterale.com. Eltekintve attól, hogy megjelenik a GA-jelentésekben, előfordulhat, hogy soha nem hallott már ezekről a helyekről, és kíváncsiak arra, hogy tudják, miért hoznak ilyen sok forgalmat.

Összefoglalva, a két domain taktikát használ, amely ismert hivatkozó spam. Max Bell, a Semalt vezető szakértője elmagyarázza, hogy a beérkező levelek levélszemétének hátterében az a gondolat, hogy a webhelyek sok linket generálnak egy adott domainhez egy olyan webhelyről, amelyet támogatni kívánnak. Amikor a keresőmotorok feltérképezik a naplókat, megtalálják ezeket a hivatkozásokat, és ezeket a zárójelentésekbe foglalják. Ennek hátránya, hogy a forgalom egyike sem érvényes, és megváltoztathatja az internetes döntések meghozatalának módját.

Mivel az összes hivatkozás egy adott webhelyre mutat, a tulajdonos kíváncsi lehet arra, hogy miért utal az oldal annyi forgalmat. Miután rákattintottak a GA-jelentések URL-jére, átirányítja a referrer webhelyre, amely ezután új látogatásként jelenik meg. A robbantó helyszínen a gyanútlan tulajdonosoktól származó találatok szervesek.

Szerencsére nincs valós veszély a honlapon. Amint korábban említettük, az érvényteleníti a webhely forgalmára összegyűjtött összes adatot, mivel a számmal találkozik. Az eredmény egy ferde jelentés, amely nem ábrázolja a tényleges képet arról, hogy mi folyik a webhelyen. Jellemzően a visszafordulási arány 100% -os, a helyszíni nulla értékkel.

Elengedhetetlen, hogy a weboldalakat és a darodart gombokat blokkolják, hogy reálisabb képet kapjanak a webhely teljesítményéről. A problémamegoldáshoz kapcsolódó cikkek többsége leírja a viszonylag új "Bot szűrés" funkció használatát a Google Analytics szolgáltatásban. A Nézet beállításai alatt a Google egy egyszerű jelölőnégyzetet adott hozzá, amelyet a felhasználó ellenőrizni vagy elhagyni. Az ezzel a lehetőséggel kapcsolatos tapasztalatokból a cikk következtetése azt feltételezi, hogy a botszűrési opció nem szűri ki a két hivatkozószórót: darodar..com, és buttons-for-website.com.

Egy jobb módszer arra, hogy blokkolja a weboldalak és a darodar gombjait a szemétforgalom okozásához, hogy egyéni szűrőt használjon. Használja a következő eljárást:

1. Nyissa meg a Google Analytics szolgáltatást, és kattintson az Adminisztrálás lapra.

2. A jobb oldali oszlopban megjelenő Nézet opciónak tartalmaznia kell egy almenüt, ahol a "Új nézet létrehozása" üzenet jelenik meg. A szakértők tanácsot adnak egy egyedi szűrő létrehozásáról, így a folyamat végén egy szűretlen nézet marad, amely az összes nyers adatot össze tudja hasonlítani .

3. Adjon nevet a szűrőnek.

4. A Szűrők lapon jelölje ki a + Új szűrő opciót.

5. Használjon megkülönböztető nevet az új szűrőhöz.

6. A szűrőtípusnak Custom-nak kell lennie.

7. Használja a Referrálást a Szűrő mezőben a Kizárás alatt, és adja meg az első utaló nevét (weboldal gombok).

8. Mentsd.

9. Ismételje meg az 5. lépést a darodar.com oldalra.

November 29, 2017