Back to Question Center
0

Semalt: Hogyan blokkolja a botokat az internetes ütközéstől

1 answers:

A botok alapvetően a hamis és automatizált programok, amelyek szörfözik a webhelyet különböző feladatok elvégzésére. Ez egy rövid formája a robotoknak, és nagymértékben károsíthatja webhelyét. A botok példái közül néhány azok, amelyeket a keresőmotorok feketelisták. Egyes botok meglátogatják webhelyeit, és nagy mennyiségű levélszemetet küldenek Önnek, míg mások biztonsági réseket találnak a webhelyein. Mielőtt blokkolná a botokat a webhely meglátogatásához, fontos, hogy webhelyét egy Apache webszerveren tárolja. Ráadásul a webes fogadónak biztosítania kell a " - blitz reinigung.htaccess felülírások" lehetőségét, és a lehető leghamarabb engedélyeznie kell. Ellenőriznie kellene a webhely nyers weblogjait, és be kell szereznie webhelyét egy kereskedelmi webes fogadónak.

Ross Barber, a Semalt ügyfelek siker menedzsere dolgozza ki a cikk néhány praktikus tippet e tekintetben.

Nemkívánatos botok blokkolása

Biztosan mondhatjuk, hogy a nemkívánatos botok blokkolása olyan, mintha megpróbálna megszabadulni a vírusoktól és a kártevők ellen. A botokat csak akkor lehet letiltani, ha teljesen azonosítottad őket. Először meg kell határozni az IP címet, ahonnan a botok származnak. Ehhez letölti blogját a webtárhelyről, kibontja az archívumok segítségével, és megnyitja egy egyszerű szövegszerkesztőben. Itt megfigyelheti, hogy az igazi emberek vagy botok meglátogatták-e webhelyét. A következő lépés az, hogy keresse meg a botokhoz tartozó bejegyzéseket, és keresse meg a felhasználói ügynök karakterláncokat..

Vegye figyelembe a robbanók által használt IP címeket

Leggyakrabban az emberek nem tudják rögzíteni a robotok által használt IP-címeket. Legyen óvatos, miközben ezt a dolgot csinálod, mert webhelyed megsérülhet, ha nem blokkolod ezeket az IP-eket a lehető leghamarabb. Egyes vírusok és rosszindulatú programok megfertőznék a számítógépeket vagy a mobileszközöket, amíg blokkolják a robotokat. Ha látja, hogy ugyanazok a botok azonos vagy különböző IP-címekből származnak, mindenképpen meg kell akadályoznia őket mindössze perceken belül, és frissítenie kell a webböngészőt.

A .htaccess fájl letöltése

Más módja annak, hogy megszabaduljunk a botoktól és a hamis forgalomtól. A .htaccess fájlokat FTP vagy SFTP klienssel kell letöltenie. Ehhez látogasson el a webhelyének legfrissebb webes könyvtárába, ahol a kezdőlap linkjei találhatók. Itt találod ezt a fájlt, és töltsd le a legkorábban. Ha nem találja meg ezt a fájlt, akkor az általa használt FTP programtól függően máshol megtalálhatja.

A .htaccess fájl megnyitása vagy létrehozása

Miután megtalálta a fájlt, a következő lépés, hogy megnyissa és beállítsa a beállításokat. Hozzon létre üres dokumentumokat és illessze be az adatokat ott. Egy adott IP-cím blokkolásához például 127.0.0.1-et kell hozzáadnia a .htaccess fájlhoz, és kattintson a Blokk gombra.

A robotok által a robotok által létrehozott karakterláncok blokkolásához meg kell keresni a karakterláncokat a robotral és azokkal, amelyek az ábécé szokásos betűit tartalmazzák, nincs szóköz, perjel és írásjel. Miután megtalálta, könnyen blokkolhatja az eszközön belül, és biztonságban tarthatja webhelyét.

November 29, 2017