Back to Question Center
0

Semalt Expert: Miért és hogyan jelenthetünk belső és külső forgalmat a Google Analytics szolgáltatásban?

1 answers:

A Google Analytics-fiók létrehozásakor létfontosságú, hogy megkülönböztesse a belső források küls forrásból származó forgalmát. Általában az IP cím megszerzésével indulunk el, majd folytatjuk a belső forgalom letiltását, így csak a belső forgalom jelenik meg a jelentésen belül. Választhatjuk, hogy összehasonlítjuk a külső forgalmat és a belső forgalmat, talán különböző nézetek és szűrők beállításával.

Julia Vashneva, a Semalt vezető ügyfelek siker menedzsere ebben a tekintetben vonzó gyakorlatot mutat be - make your own online.

Annak érdekében, hogy belső forgalmát elkülönítse a külső forgalomtól, tisztában kell lennie az összes szervezet belső IP-címével. Ha az összes belső IP-cím teljes listáját igényli, akkor lépjen kapcsolatba a vállalat informatikai részlegével. Ez lehet egyetlen IP-cím vagy több cím különböző épületekhez vagy osztályokhoz.

Ha azonban ezek az adatok nem állnak az Ön rendelkezésére, mindig meghatározhatja saját IP-címét és másokét a Google kereső "Mi az én IP-címe" segítségével? A kis szervezetek esetében ez valószínűleg csak egy IP, amelyet a rendszer minden számítógépe használ.

Ha a belső forgalmi adatelemzésnek nincs jelentősége a szervezetével, soha nem lesz, akkor tanácsos blokkolni az összes jelentési adatról. Ez érhető el azáltal, hogy kizárja az alapértelmezett Google Analytics-nézetből származó belső adatokat..

Az alapértelmezett módosítások elvégzése meglehetősen extrém feladat, hasznos lehet abban az esetben, ha a belső felhasználók webes viselkedése hajlamos a statisztikára. Nyilvánvaló, hogy a belső felhasználói statisztikák soha nem szükségesek. Ha meg kell őriznie a kombinált külső és belső adatok integritását, inkább helyettesítenie kell a belső és a külső forgalmat.

A belső forgalom akadályozásának folyamata meglehetősen egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy jelentkezzen be Google Analytics-fiókjába, és keresse fel az Admin panelt. Ezután ki kell választania a Fiókot és a Tulajdonot, amelyre a forgalmat kizárja, Válassza ki a Szűrők lehetőséget a Minden Webhelyadatok lapon, és válassza az Új szűrő lehetőséget.

A szűrőt kizárhatja a belső forgalomból. Végül kiválasztja az előre definiált szűrőt, majd a Kizárás, majd adja meg belső IP-címét. Ha több cím van elzárva, csak meg kell ismételnie a folyamatot.

Ha fontosnak tartja a külső és belső felhasználók viselkedését, fontos, hogy megőrizze az Összes weboldal adat nézet integritását. Ennek eléréséhez mindössze annyit kell tennünk, hogy új nézeteket készítsünk kifejezetten a külső és a belső forgalomra. Ebben az esetben belső nézetet hoz létre a belső IP-k forgalmának bevitelével. Másrészt külső nézetet hoz létre, kizárva az összes belső forgalmat.

Ha külső és belső nézeteket állított be, átválthat az összes webhelyadat, a külső és a belső nézetek között annak érdekében, hogy a jelentés alapos legyen. Az egyes nézetekhez való hozzáféréshez látogasson el a Google Analytics Kezdőlap fülre. Alternatívaként úgy dönthet, hogy a nézetekről közvetlenül a Fiókok kiválasztása legördülő menüből ugrik .

November 29, 2017