Back to Question Center
0

Semalt - A Google Analytics látogatásainak kizárása

1 answers:

Tudta-e Ön, hogy a statisztikai programok, például a Google Analytics nyomon követi tevékenységét a webhelyén, amely a statisztikáit lecsökkenti?

Igaz Gamanenko, a Semalt ügyfelek siker menedzsere itt néhány hasznos segítséget nyújt e tekintetben.

Ennek elkerülése érdekében szűrőket használhat arra, hogy a hamis és felesleges forgalom ne jelenjen meg a webhelyen. Amikor a szükséges szűrőket alkalmazza, statisztikái nem fognak ferde adatokat mutatni, mivel a webhelyen megjelenő tevékenységek valós látogatók lesznek - decorazione per bambini. Ezek a szűrők nem csupán segítik a látogatások szűrését a webhelyen, hanem segítik a spam észlelését, beleértve a szellembejelentést és a bot-referral spam-et a webhelyen.

A Google Analytics használatakor fel kell azonosítania az Ön által használt eszközök IP-címét. Ne feledje, hogy azonosítania kell az összes olyan eszköz IP-címét, amelyet a webhely eléréséhez használ. Ezenkívül vegye figyelembe, hogy az IP-címek idővel változni fognak, ezért rendszeresen ellenőrizni kell az IP-címeket, és szükség esetén frissíteni kell a szűrőket.

Szóval, hogyan kell azonosítani az IP-címet a látogatások kizárásához? Bár vannak webhelyek, például az IP-címének beírása a böngészőbe, és a cím megjelenik a keresési eredmények között.

Általában az eredményekben megjelenő IP így fog kinézni: 60.40.210.157. A fenti formátumban megjelenített cím IPv4 címként ismert. Egyes esetekben a keresés a következő formátumban jeleníthet meg egy másik számsorozatot: 2002: 0db6: 75a5: 0000: 0000: 8a4e: 0180: 4339. A fenti formátumban megjelenített címek IPv6 néven ismertek. Ezek az újabb típusú címek, amelyeket az emberek költöznek. Mindazonáltal mind az IPv4, mind az IPv6 használható az eszközök IP-címének kiszűrésére a Google Analytics szolgáltatásban..Ha már rendelkezik az IP-címmel, másolja és illessze be egy szövegszerkesztőbe, például TextEdit vagy Notepad

Most, hogy a címét egy szövegszerkesztőbe írja be a Google Analytics-fiókba, és válassza ki azt a webhelyet, amelyre a szűrőt létrehozza. Ha rákattint a fejléc Adminisztrációs hivatkozására, akkor egy 3 oszlopkészlet fog megnyílni. A jobb oldali oszlopban a Szűrők felirat látható. Kattints rá. Hacsak korábban nem hozott létre szűrőket, megnyílik az üres szűrők listája. Kattintson a Szűrő hozzáadása gombra.

Javasoljuk, hogy nevezze el a szűrőt, mivel idővel több szűrő is lehet. Például, ha mobil IP-n dolgozik, megnevezheti az otthoni IP-címet. A Szűrő típusa alatt helyezze el az előre definiált típust. A Szűrő kiválasztása legördülő menüben válassza a Csak beillesztés lehetőséget.

Ezután lépjen tovább a célállomás vagy a forrás kiválasztásához. Ez a forrása a forgalmának. A legjobb eredmény érdekében válassza a Forgalom az IP-címekből lehetőséget. Most lépj tovább az utolsó legördülő mezőbe, és válaszd az Equal To opciót. Ha befejezte az egész folyamatot, kattintson a Mentés gombra. Most látni fogja az új szűrőt a listán.

Annak megállapításához, hogy kizárták-e látogatásait a Google Analytics szolgáltatásból, lépjen a Valós idejű jelentés elemre, és nézze meg, hogy látogatása megjelenik-e a statisztikában. Ne feledje, hogy az éppen végrehajtott módosítások néhány percet vesz igénybe.

Ha észreveszi, hogy IP-címe még mindig megjelenik, ellenőrizze újra a szűrő beállításait. Különösen ellenőrizze, hogy az IP-cím minden számával rendelkezik-e, mivel az emberek általában egy vagy két számjegyet hagynak a másolás és beillesztés során. Állítsa be a valós idejű ellenőrzést néhány havonta, hogy megtudja, hogy a Google Analytics felkeresi-e látogatásait a webhelyén. Ha a Google még mindig felveszi Önt, fennáll annak a lehetősége, hogy az IP megváltozott, ezért itt az ideje új szűrő alkalmazása.

November 29, 2017