Back to Question Center
0

Semalt: A Google Analytics-fiókból származó belső forgalom kizárása

1 answers:

Számos multinacionális vállalat használja a Google Analytics szoftverét annak hatékonysága és megbízhatósága miatt. Ez a szoftver a forgalom megfigyelésére szolgál, valamint hasznos információkkal szolgál a felhasználók számára a weboldalt elérő látogatók típusára vonatkozóan. Ezenkívül tájékoztatást ad arról, hogy mit csinálnak a látogatók a weboldal meglátogatásakor. A legjobb a Google Analytics számára, hogy személyre szabható, könnyen használható és ingyen is használható - parco giochi gonfiabili lombardia. A Google elemzés hasznos a nem kívánt adatok eltávolítására a webhelyeken. A weboldal számára előnyös annak jelzése, hogy sok nézetet kap. Ez azért van, mert hasznos lehet annak biztosításában, hogy több bevétel érhető el a hirdetésekből, ami végső soron az értékesítési volumen növekedéséhez vezet. Ha azonban a jelentési adatok csalárd adatokat tartalmaznak, akkor hitelessége félrevezető lenne.

Julia Vashneva, a Semalt Senior Customer Success Menedzsere elmondta, hogy ez a rossz adat káros, mert hatással van a jelentési adatokra. Negatív hatással van a belső forgalomra, és ki kell zárni a számítógépből. Az ilyen nem kívánt adatok forrása lehet hivatkozási spam. Ezeket az adatokat egy egyszerű eljárás során kizárhatják, ha helyesen követik..

Az első lépés az IP-cím azonosítása. Az IP-cím megkeresése egyszerű, ha csak a Google "mi az IP-címem?" A keresési eredmények között, akkor az IP-cím a képernyő tetején látható számként jelenik meg, amelyet később meg kell jelölni. Az IP-cím azonosítása után be kell jelentkeznie a Google Analytics-fiókba, és ki kell választania azt a fiókot, amelyik a nem kívánt adatokat blokkolja. A fiók menüjében válassza az Admin gombot, és kattintson az adminisztrációs hivatkozásra. Miután megnyitotta az Admin linket, válassza a szűrők szakaszban, és válassza az Összes szűrő lehetőséget. Ezt kövesse az új szűrő opció kiválasztása, majd a szűrő hozzáadása. Miután kiválasztotta a szűrő hozzáadása parancsot, meg kell adnia a szűrő nevét. A szűrő neve lehet bármely, például megadhatja, hogy nevezze meg az otthoni forgalmat vagy a munkaforgalmat. A szűrő elnevezése után kattintson a kizárás gombra.

A kizárási opció kiválasztása biztosítja, hogy ne blokkolja a hasznos adatokat, hanem csak a gazdaadatokat, amelyek nem szükségesek a jelentési adatokban. Ezt követően a kizárási opciót a "forgalom az IP-címről" választja ki. A következő lépés az, hogy kiválaszthatja az "egyenlő értékű" opciót, amit az első lépésben létrehozott IP-cím beírásával kell követni. Miután ez megtörtént, ki kell jelölnie a "Minden webhely" opciót, majd kattintson a "Hozzáadás gombra" gombra. Az utolsó lépés a mentés gomb kiválasztása.

Miután a fenti eljárást követték, a belső forgalom a Google Analytics-fiókjában megjelenik. Ez azt jelenti, hogy ha belépsz a webhelyedre, nem lesz rögzítés a saját belső forgalmáról.

November 29, 2017