Back to Question Center
0

Semalt: A belső forgalom kizárása a Selenium WebDriver-ből A Google Analytics szolgáltatásban

1 answers:

Egy idő után egy webhely tesztelést igényel az optimalizálási szintek meghatározásához. A Selenium WebDriver és a Watir az automatikus UI teszteszközök közé tartozik. A fejlesztőknek ezért arra kell törekedniük, hogy figyelembe vegyék, hogy a weboldalhoz való hozzáférés révén a belső forgalomnak is számítanak. Elgondolkodtató számukra, hogy kizárják az ilyen forgalom a Google Analytics-ből, hogy elkerüljék a ferde jelentéseket.

Julia Vaishnava, a Semalt vezető ügyfelek menedzsere, kijelenti, hogy viszonylag könnyű megszüntetni a szelénből származó forgalmat, ha azt a vizsgálati környezetben hajtják végre. A termeléstől származó GA tokeneket használhatjuk az analitikai adatok elválasztására - computer rental sf. A másik módszer az, hogy elkerülje a GA kiterjesztés hozzáadását egy tesztszerverhez.

Ha azonban a fejlesztő a szelekciót a termelés ellen használja, akkor néhány módon kizárható a Google Analytics által generált forgalom. Egyesek a meghatározott forgalmat kizárják, míg mások a Selenium tesztkód teljes frissítését igénylik.

Általános megoldások

1. IP / ISP kizárása A fejlesztő egyedi szűrőt hozhat létre egy adott IP-címhez vagy azok egy tartományához, vagy az internetszolgáltatóhoz, hogy megakadályozza a belső forgalom rögzítését. A követendő lépések:

    Válassza az Admin menüpontot, menjen a Szűrők pontra, és válassza a Szűrő hozzáadása lehetőséget. Válassza az Új szűrő létrehozása lehetőséget, és válassza ki az egyéni funkciót. Keresse meg a kizárás gombot, és válassza ki.

    Válassza ki az IP-címet a szűrőmezőből és az IP-címet a szűrőmintából.

Az eljárás a Szelén által nem generált forgalmat is kiszűrheti..Ha a tesztet végző személy dinamikus IP-címeket vagy elosztott CI-rendszereket használ, akkor mindegyiküknek a Google Analyticsben való tartása túlságosan fárasztó lehet.

2. Hosts fájl szerkesztése. A Google Analytics beállításait nem kell megváltoztatnia. Egyszerűen megakadályozzák, hogy a forgalom elérje a kiszolgálót. Ez azt jelenti, hogy meg kell szerkeszteni a gazdafájlt a tesztek futtatásához használt gépeken. Ez magában foglalja a vizsgálati környezet engedélyeinek hozzáadását vagy eltávolítását. Ez megakadályozza az összes webhely forgalmát, ami nem ideális a webhelyen.

Szelén specifikus megoldások

1. A JavaScript letiltása A Google Analyticsben használt követőkód JavaScript, és egy ésszerű megoldás az, ha letiltja azt, hogy a GA ne rögzítse a forgalmat. A modern webhelyek azonban a JavaScriptre támaszkodnak, ami a választ nem valósítható meg, hacsak a fókuszpont egyáltalán nem használja. Mivel a Selenium a JavaScriptre támaszkodik, a funkció letiltása különös teszteredményekhez vezethet .

2. Állítsa be az egyéni felhasználói ügynököket. A Google Analytics wrap webhelye lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy if utasítást, amely figyelmen kívül hagyja a Selenium használatával rendelkező felhasználók forgalmát. Ez egy újabb ésszerű megoldásként szolgál a szelén tesztek belső forgalmának kezelésére.

3. Kizárt plug-inek. A Google olyan hivatalos bővítményekkel rendelkezik, amelyek lehetőséget adnak a webhely tulajdonosának arra, hogy lemondjon a Google Analytics-ről. Ha telepíti a plugint, akkor a Google nem gyűjt vagy használ semmilyen információt az adott webhelyről. A szelén nem indul el a beépített bővítmények nélkül, ami azt jelenti, hogy manuálisan kell hozzáadni őket.

4. Proxy használata A BrowserMob a fejlesztők által használt proxy, mivel lehetőség van a feketelistára. A Google Analytics számára küldött adatok blokkolásakor hasznosnak érzi magát.

November 29, 2017