Back to Question Center
0

Practalt From Semalt: A statikus és dinamikus IP-cím kizárása a Google Analytics szolgáltatásból

1 answers:

A webhelyére érkező forgalom belső lehet (a szervezeten belüli felhasználók, például a munkavállalók) vagy a külső (meglévő és potenciális ügyfelektől). Julia Vashneva, a Semalt Senior Customer Success Manager azt állítja, hogy ha hasznos jelentést szeretne szolgáltatni a Google Analytics szolgáltatásban, ki kell zárnia a belső forgalmat. Ez azért van, mert a vállalati forgalom jelentősen megváltoztathatja a fontos analitikus mutatókat, sőt a konverziós arányokat is.

Statikus IP kizárása a Google Analytics szolgáltatásból

Számos módja van arra, hogy megakadályozzuk az Analytics működését a belső forgalom nyomon követésében. Ha statikus IP-címet használ, akkor a vállalati forgalom kizárása meglehetősen egyszerű, mivel IP-címszűrőt kell létrehoznia a következő lépésekkel:

  • Határozza meg IP-címét: Csak a google "az én IP-címem", és a Google megmutatja az Ön nyilvános IP-címét. Ez a cím, amelyet ki kell zárni a GA-ból - hublot luxury.
  • Hozzon létre egy új szűrőt az IP-címhez: Ebben a lépésben új szűrőt kell létrehoznia a nyilvános IP-cím forgalmának kizárásához. Ez a feladat megköveteli, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezzenek. Miután bejelentkezett a GA-fiókjába, kattintson az Adminisztrálás> Összes szűrő> Új szűrő elemre. Válasszon nevet a szűrőhöz, és adja hozzá. Ezután használja a legördülő menüt, hogy kizárja az ezen IP-cím forgalmát. Végül válassza ki azokat a webhelyeket, amelyekhez ezt a szűrőt alkalmazni kívánja, és mentse a módosításokat.
  • Győződjön meg arról, hogy az IP-cím ki van zárva: Ellenőrizze a valós idejű adatokat, és ha a hozzáadott IP-címet kizárta, akkor a szűrés sikeres volt.

A dinamikus IP-cím kizárása a GA-ból

Az Ön cégének alhálózata vagy IP címe van. Vagy az eszközt több helyen is használják. Ezekben az esetekben egy másik megközelítést alkalmaznak a belsõ forgalom kizárására GA-bõl, és a következõ lépésekkel jár:

  • Állítsa be a cookie-t vagy könyvjelzővel vagy GMT-vel. Ha a belső forgalom 5 vagy kevesebb emberből származik, akkor a könyvjelző elég. Nagyobb csapat esetén vagy szűrés több eszközön, akkor a GMT opció előnyös.
  • Hozzon létre egy egyéni dimenziót a GA-ben annak megállapításához, hogy a látogatás belsőleg generált-e vagy külső felhasználóról van-e szó. Az adminisztrációs részben lépjen be az OTTHONIS oszlopra> Egyéni definíciók> Egyedi dimenziók. Állítsa be a "belső forgalom" értéket az egyedi dimenzió értékeként.
  • Hozzon létre egy szűrőt a dinamikus IP-címekhez: Menjen vissza az Adminisztrációs laphoz, és a Nézet oszlopban válassza a Szűrők lehetőséget. Kattintson a "+ Új szűrő" (piros gomb) gombra, és írja be a "Belső forgalom kizárása (dinamikus IP)" lehetőséget. Ezután válassza a Custom (Szokásos) lehetőséget szűrőként. Keresse meg az Ön által létrehozott egyéni dimenziót, és írja be a True Filter szűrőhöz igazit.
  • Aktiválja a szűrőt a \? belső a webhely URL-jének végén. Használhatja a könyvjelzőt a szűrő aktiválásához is.
  • Végül ellenőrizze, hogy a szűrő aktív-e. Menjen a webhely bármelyik oldalára, vagy frissítse az aktuálisat. Ezután nyissa meg a valós idejű jelentést, és ellenőrizze, hogy az utolsó látogatása megjelenik-e a jelentésben. Ha nem jelenik meg, akkor a szűrő aktív.

A belső forgalomnak komoly hatásai lehetnek az Ön vállalkozására. Rendkívül fontos, hogy mind a statikus, mind a dinamikus IP-címek szűrői aktívak legyenek annak biztosítására, hogy a Google Analytics hasznos információkat nyújtson az ügyfelek viselkedéseiről.

November 29, 2017