Back to Question Center
0

A Semalt Expert meghatározza azt az okot, hogy miért ne használja a hivatkozási kizárási listát, hogy ne maradjon spam

1 answers:

Sokan megpróbálják megszabadulni a betekintéses spamektől a Google Analyticsben. Ennek az az oka, hogy elhúzódó jelentésekhez vezet, amelyek megváltoztathatják, hogy a webhelytulajdonosok milyen döntéseket hozhatnak marketing kampányaikban. A hivatkozási kizárási lista az egyik módja ennek. Bármennyire jó szándékú, a szakértők szerint ez borzalmas ötlet. Amennyire az emberek továbbra is azt állítják, hogy ez egy rossz ötlet lehetne, senki sem élte meg a lehetőséget, hogy megmagyarázza, miért.

Jason Adler, a Semalt Digitális Szolgáltatások Ügyfél Menedzsere menedzsere megpróbálja megtenni ezt a magyarázatot - mikrotik sxt lite 5 firmware.

Számos cikk van arról, hogy hogyan kell elmozdulnia az ajánlott levélszemét eltávolításáról. Mindazonáltal csak arra koncentrálunk, hogy miért ne használjuk a referral kizárási listát. A Google fenntartja a lista használatát, kizárva a harmadik fél bevásárlókocsikból származó forgalmat. Ezáltal a Google Analytics megakadályozza az ügyfelek számát az új munkamenetekben a hivatkozások és a visszatérési vásárlások révén. Ez akkor történik, amikor az ügyfél ellenőrzi a harmadik fél webhelyét, és később visszatér a rendelés visszaigazoló oldalára.

A Google által adott egyszerű meghatározás téves elképzeléseket okozhat a nyilvánossággal. Az a mondat, amely kimondja, hogy ha kizárja a hivatkozási forrást, az e tiltott tartományból érkező forgalom nem jelentkezik új munkamenetben, sok mindent zavar..

Az emberek következésképpen feltételezik, hogy ez a kizárás azt jelenti, hogy a Google Analytics nem veszi fel a látogatást a jelentésből. Ez általában nem így van. Mi történik, hogy a Google megpróbálja összekapcsolni az aktuális látogatást egy eredeti látogatással a webhelyre. Ezenkívül megakadályozza az összes beutalási információ felismerését. Mindazonáltal nyilvánvaló látogatásról van szó, csak hogy nincs forrás.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogy ez mit jelent

Az egyik weboldal a stackoverflow.com-nak van egy linkje a saját tulajdonában lévő webhelyhez. Ha a "magányos" oldalra látogató személy a linkre vagy a domainre kattint, akkor a Google Analytics StackOverflow-ból történő hivatkozásként jelenik meg.

Az asztali áttekintésben azt olvashatja, hogy van egy aktív felhasználó a webhelyen, a StackOverview-t a legmagasabb társadalmi forgalomban. Most, ha úgy döntünk, hogy hozzáadjuk az új domaint a leadási kizárási listához, és ugyanarra a linkre kattintunk, de egy másik böngészőből, a Google Analytics továbbra is rögzíti a látogatást. A kizárási lista főleg a listán szereplő összes domaint tartalmazza. A Google Analytics szerint a hozzáférést az új böngészőből új munkamenet váltja ki, amely az új felhasználóként kezeli a műveletet. Ezért az analytics közvetlen látogatásként kezeli, mivel nem tartalmaz hivatkozási információkat.

Ha túl sok spammy linket és domaint tartalmaznak a hivatkozási kizárási listájukhoz, akkor a webhely tulajdonosával szemben dolgozhatnak, és a közvetlen forgalom felé fordulhatnak. Ezért az egyik végzi el azt a célt, hogy a bejövő levélszemét elhagyja a Google Analytics-jelentést, és a helyén közvetlen forgalmi alternatíva nyílik meg. Akárhogy is, a weboldal mutatói továbbra is maradnak.

Következtetés

Ha a spam küldemények fenyegetést jelentenek, ne használjon hivatkozási kizárási listát, hogy megszabaduljon tőlük.

November 28, 2017