Back to Question Center
0

A botok kizárása a Google Analyticsből - Magyarázta a Semalt szakértő

1 answers:

Azok számára, akik újak a Google Analytics jelentésekben való elutasításának elképzelésével, Michael Brown, a Semalt Digital Services Ügyfél sikertulajdonosa bemutatja az ilyen példákat.

Az ilovevitality.com olyan domain, amely továbbra is megjelenik egy vállalat forgalmi jelentésében. Ha a jelentésben megjelenő domainnevet észleli, és nagy forgalmat bonyolít le róla, óvatosnak kell maradnia, mivel nem az aktuális felhasználók a webhelyen.

Az ilovevitality.com egy autoboot vagy egy robbanó bot munkája, amelynek elsődleges célja az, hogy a webhelyet annyi forgalommal célozza meg, amely elég ahhoz, hogy megnyerje a tulajdonos kíváncsiságát, és megnézze, hogy mi egyedi - business equipment appraisals. Végül a manipulatív automatizált bot mögött álló személy végül forgalmat kap a webhelyükért. A probléma az, hogy a weboldal tulajdonosának oldalán a botok megsemmisíthetik a forgalmi adatok pontosságát és megbízhatóságát webhelyek számára. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megerősítő intézkedéseket hozzanak, hogy megszabaduljanak vagy kiszűrhessék ezeket a botokat a Google Analytics-ből.

A Google Analytics jelentésekből megszabadulhatnak a ilovevitality bottól. Emellett az embereknek meg kell tanulniuk, miként azonosítani egy botot az ökológiai forgalomból. De először is fontos megérteni, miért kell ezeket a lépéseket megtenni és blokkolni a botokat:

Miért blokkolja a botokat

A botok nagyon bosszantóak, ha több különböző bejárat is van. A helyzet még rosszabb lesz, amikor megjelenik a Google Analytics jelentésekben, mert automatikusan minden adatot hibásan jelenít meg, és nem használható marketingkampány megvalósítására. Például az összes konverziós arány és a jelentett célverseny adatok pontatlanok lesznek. A grafikonon bemutatott adatok messze nem helytállóak. Néha úgy gondolják, hogy a webhely rosszul teljesít, de a valóságban a vártnál jobb. Ez azt jelenti, hogy a bot forgalma elpusztíthatja a webhely teljesítésével kapcsolatos összes felfogást .

A ilovevitality.com egy új forgalom bot, amelyet a weboldalak célzására fejlesztettek ki. Lehetséges, hogy naponta több webhelyet érinthet. Szakértők úgy vélik, hogy célja, hogy eladja tulajdonosok a kulcsszavakat..Az ilovevitalitás által használt eszközök gyenge minőségűek és szörnyű hatással vannak a weboldalra. Ha a webhely túl nagy forgalmat kap az ilovevitality.com-tól, akkor a tulajdonosnak emlékeznie kell arra, hogy a bónuszok forrásaitól függően fizet. A ilovevitality egy webhely weboldalára támaszkodik, ami azt jelenti, hogy a weboldal fel fogja használni azokat az erőforrásokat, amelyeket más termelési tevékenységekre felhasználhat. Ezáltal a webmesterek létezésének alapját képezi.

A webhelyekhez való hozzáférés blokkolása

Ez nem lehetséges ahelyett, hogy a fogadó fájlokon keresztül. A .htaccess fájlhoz kódot adhatunk, hogy megakadályozzuk a botot. Azonban meglehetősen kockázatos a rendezői fájlokkal való rendetlenség. Az alternatíva az adatok megszabadulása.

A blokkoló botok alternatívái

Az alábbiakban a Google Analytics szintjén használatos stratégia:

1. Nyissa meg a GA-t, és menjen az Adminisztrálás lapra.

2. Válasszon egy megfelelő fiókot, amely biztosítja, hogy van szűretlen adat.

3. Válassza ki a szűrőket, és kattintson az új szűrő hozzáadására.

4. Állítsa be a kizáró szűrőt, és válassza ki a referral forgalmat. Adja meg a bot pontos nevét, ami kárt okoz.

5. A beállítások mentése.

6. Bár ugyanabban a nézetben van, kattintson a gráf alatti nyílra a GA jelentésekben.

7. Hozzon létre egy megjegyzést a megváltoztatott adatokról.

November 29, 2017