Back to Question Center
0

Hogyan építi fel a Google a webes kaparókat? - Semalt válasz

1 answers:

A webes kaparás minden szervezetben elengedhetetlen tevékenységnek. Míg gyakorlatilag minden vállalat részesül, a internetes kaparás legjelentősebb kedvezményezettje a Google.

A Google internetes kaparóeszközei

1 - formation gestion de projet en entreprise. Google keresőrobotok

A Google keresőrobotjait Google botoknak is nevezik. Ezeket az internetes oldalak tartalmának lekerülésére használják. Több száz internetes oldal található az interneten, és százak kerülnek befogadásra minden percben, így a Google-botoknak minél gyorsabban kell feltérképezniük az összes weboldalt.

Ezek a botok bizonyos algoritmusokon futnak, hogy meghatározzák a feltérképezendő webhelyeket és a weboldalakat. Azok az URL-k listájából indulnak ki, amelyeket a korábbi feltérképezési folyamatok generáltak. Algoritmusuk szerint ezek a botok felderítik az egyes oldalakra mutató linkeket, amikor feltérképezik és hozzáadják a feltérképezendő oldalak listájához tartozó hivatkozásokat. A weben feltérképezve új weboldalakat és frissített fájlokat vesz fel.

Egy általános tévedés kijavítása érdekében a Google botok nem képesek rangsorolni a weboldalakat. Ez a Google index funkciója. A botok csak a weboldalak elérésére szólnak a lehető legrövidebb időszakon belül. A feltérképezési folyamatok végén a Google botok a weboldalakból összegyűjtött tartalmat a Google indexébe továbbítják.

2. Google Index

A Google index a Google robotjainak összes lekicsinyelt tartalmát megkapja, és használja a rangsorolásra használt weboldalak rangsorolására. A Google index ezt a funkciót az algoritmusa alapján végzi. Amint korábban említettük, a Google indexe rangsorolja a weboldalakat, és elküldi a rangsorokat a keresési eredményszerverekhez. Az adott résszel rendelkező magasabb rangú webhelyek először a keresési eredményoldalakon jelenik meg. Ez olyan egyszerű.

3. A Google keresési eredményes kiszolgálók

Ha a felhasználó bizonyos kulcsszavakat keres, a legfontosabb weboldalakat kézbesítik vagy visszaküldik relevanciájuk sorrendjében. Annak ellenére, hogy rangot használnak a webhely relevanciájának meghatározásához a keresett kulcsszavakhoz, ez nem az egyetlen tényező, amelyet a relevancia meghatározásában használnak. A weboldalak relevanciájának meghatározásához más tényezők is használhatók.

A más oldalakon található oldalak mindegyike növeli az oldal rangját és relevanciáját. Azonban az összes kapcsolat nem egyenlő. A legértékesebb linkek azok, amelyek az oldal tartalmának minősége miatt érkeztek.

A weboldalon egy adott kulcsszó megjelenésének hányszor jelent meg az oldal rangjának növelése érdekében. Ez azonban már nem. Ami a Google számára fontos, a tartalom minősége. A tartalmat olvasni kell, és az olvasókat csak a tartalom minősége vonzza, és nem sok kulcsszó megjelenést. Ezért minden lekérdezés legfontosabb oldalának meg kell adnia a legmagasabb rangot, és először megjelenik a lekérdezés eredményei között. Ha nem, a Google elveszíti hitelességét.

Összefoglalva, egy fontos tény, hogy el lehessen venni ezt a cikket, hogy internetes kaparás nélkül a Google és más keresőprogramok nem fognak eredményt adni.

December 22, 2017