Back to Question Center
0

Segíthet nekem megérteni az Amazon rangsorolási algoritmust?

1 answers:

Az Amazon rangsorolási algoritmusa a termékkereséshez (más néven A9) úgy lett kialakítva, hogy rangsorolja a különböző termékeket, így ha az ügyfél egy adott árucikkre keresi a keresést, akkor a releváns keresési eredményeket két lépésben húzza össze és adja meg. Egyszerűen, amikor egy potenciális vásárló termékkeresést indít, az Amazon rangsorolási algoritmusa a lehető legjobban megpróbálja elérni a vevői igényeknek megfelelő legjobb eredményeket. És miközben a Google bemutatja a legjobb választ a felhasználó által megadott keresési lekérdezésre, az Amazon rangsorolási algoritmus arra irányul, hogy pontosan megmutassa, milyen terméket vásárol a vásárlónak. Ez azt jelenti, hogy a termékek rangsorolása Amazonon sokkal egyszerűbb, ha összehasonlítjuk a nagy keresőmotorok, például a Google, valamint a Yahoo, a Bing stb.

A legfontosabb tényezők az Amazon rangsor algoritmusához

Általánosságban véve az Amazon rangsor algoritmusának elsődleges célja, hogy biztosítsa a vásárlókat ott - dragons myth slot game. A többiek között az Amazon keresőoptimalizálás különböző belső tényezőkre vonatkozik. Úgy értem, hogy nincs az oldalon kívüli optimalizálás az Amazonon - egyszerűen nem fordít figyelmet az off-page SEO tényezők, például a közösségi média, a kapcsolatépítés, a domain hatóság stb.Amint azt már említettem, az Amazon rangsorolási algoritmusának legfőbb célja, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a maximális bevétel / ügyfél (RPC). Ennek eredményeként az A9-ben figyelembe vett legfontosabb tényezők a következők:

  • Konverziós ráta - általában vevői értékelés, versenyképes árképzés és termék képminőség.
  • Relevancia és ügyfélelégedettség - míg a relevancia tényezőit elsősorban a termékcím és a termékleírás határozza meg, a vevői elégedettség jó szintje is megtalálható a legfontosabb relevancia tényezők között ott.
  • Megtartás - ezek a tényezők főként az ODR (megrendelési hiba) szintje körül forognak, valamint az eladó visszajelzései. Az A9 Amazon rangsor algoritmusa szerint a maximális nyereség csak akkor érhető el, ha több ügyfelet boldoggá tesz, és többször is megtartja őket, hogy újra vásároljon. Ne feledje azonban, hogy a maximális RPC-n kívül az Amazon az ügyfélmegtartást is figyelembe veszi. Ez azt jelenti, hogy bizonyos termékek rangsorolása során az Amazon nemcsak a tényleges konverziós arányokat használja, hanem a várható értékeket is. Egyszerűen megfogalmazva, az Amazon ésszerűen számíthat arra, hogy le kell állítani, mivel egy adott termék árcédulája határozottan magasabb, mint a többi hasonló termék ajánlata a piacon. És ne felejtsük el, hogy a termékoldal teljessége minden fő szakaszával tele van, nagyon fontos az Amazon rangsorolási algoritmusa szempontjából. Ezért ne kerüljön egyetlen mező sem üresen, vagy teljesen kitöltve. Így mindig jobb esélyed lesz arra, hogy a SERP tetején megjelenjen a vásárló releváns elemkérésére.

December 22, 2017