Back to Question Center
0

Semalt: A Python használata a weboldalak letapolásához

1 answers:

A webbözés webes adatkitermelésnek is nevezik az adatgyűjtés folyamatát a webről és az adatokat hasznos formátumokba exportálják. A legtöbb esetben ezt a technikát használják a webmesterek, hogy nagy mennyiségű értékes adatokat nyerjenek ki a weboldalakból, ahol a lekicsinyelt adatokat Microsoft Excelbe vagy helyi fájlba.

A weboldal görgetése Python-tal

A kezdők számára a Python az egyik leggyakrabban használt programozási nyelv, amely nagy hangsúlyt fektet a kódolvasásra. Jelenleg Python Python 2 és Python 3 fut. Ez a programozási nyelv automatizált memóriakezelést és dinamikus típusú rendszert tartalmaz. Mostantól a Python programnyelv közösségfejlesztéssel is rendelkezik - residential plumbing contractors near me.

Miért Python?

Számos webmester számára jelentős kihívást jelentett a dinamikus weboldalak adatainak megszerzéséhez szükséges adatok. Ebben a kaparás bemutatóban megtudhatja , hogyan kell egy olyan webhelyet kaparni, amelyhez Python. Íme egy lépésről-lépésre útmutató, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan befejezze a kaparási folyamatot.

1. lépés: Cél-weboldal megismerése

A bejelentkezési engedélyt igénylő dinamikus webhelyekről származó adatok kivonásához meg kell szervezni a szükséges adatokat.

Az induláshoz kattintson jobb gombbal a "Felhasználónév" elemre, és válassza a "Elem ellenőrzése" opciót. A "Felhasználónév" lesz a kulcs.

Kattintson jobb gombbal a "Jelszó" ikonra, és válassza a "Elem ellenőrzése".

Keresés az "authentication_token" alatt az oldalforrás alatt. Hagyja, hogy a rejtett bemeneti címke legyen az Ön értéke. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a különböző webhelyek különböző rejtett bemeneti címkéket használnak.

Egyes weboldalak egyszerű bejelentkezési formanyomtatványt használnak, míg mások bonyolult formákat öltenek. Abban az esetben, ha olyan bonyolult struktúrákat használó statikus webhelyeken dolgozik, ellenőrizze a böngésző kérésnaplóját, és jelölje meg azokat a fontos értékeket és kulcsokat, amelyeket a weboldal beírásához használ.

2. lépés: A webhelyen való bejelentkezés végrehajtása

Ebben a lépésben hozzon létre egy munkamenet-objektumot, amely lehetővé teszi, hogy a bejelentkezési munkamenetet minden kérésénél folytassa. A második dolog, hogy fontolja meg a "csrf token" kivonása a cél weboldalról. A token segít bejelentkezés közben. Ebben az esetben használja a XPath és az lxml fájlt a token lekéréséhez. Végezzen bejelentkezési fázist a bejelentkezési URL kérésével.

3. lépés: adatrögzítés

Most kiválaszthatja az adatokat a célterületről. Használja az XPath-ot a célelem azonosításához és az eredmények előállításához. Az eredmények érvényesítéséhez ellenőrizze a kimeneti állapotkód-formanyomtatványt minden egyes kérés eredményében. Az eredmények ellenőrzése azonban nem jelenti azt, hogy a bejelentkezési fázis sikeres volt-e, de mutatóként működik.

A szakemberek lekötéséhez fontos megjegyezni, hogy az XPath értékelések visszatérési értékei változóak. Az eredmények függenek a végfelhasználó által futó XPath kifejezéstől. Az XPath rendszeres kifejezéseinek használatával kapcsolatos ismeretek és az XPath kifejezések generálása segítenek az adatoknak a bejelentkezés engedélyezését igénylő webhelyekről való eltávolításához.

A Python-nál nincs szükség egyedi biztonsági mentési tervre vagy aggodalomra a merevlemez-összeomlás miatt. A Python hatékonyan kivonja a statikus és dinamikus webhelyekről származó adatokat, amelyek hozzáférést engedélyeznek a tartalom eléréséhez. Vegye át a internetes kaparás tapasztalatát a következő szintre, telepítve a Python verziót a számítógépére.

December 22, 2017