Back to Question Center
0

Semalt szakértő a weboldaladatok kaparásával - jó és rossz botok

1 answers:

A webes kaparás már régóta működik, és hasznosnak tekinthető webmesterek, újságírók, szabadúszók, programozók, nem programozók, marketingkutatók, tudósok és szociális média szakértők. Kétféle bot létezik: jó botok és rossz botok. A jó botok lehetővé teszik a keresőmotorok számára, hogy indexeljék az internetes tartalmakat, és a piaci szakértők és a digitális marketingesek nagy előnyben részesülnek - wastewater treatment solutions. A rossz robotok viszont használhatatlanok és céljuk a webhely keresőmotor rangsorának károsodása. A webes kaparás jogszerűsége attól függ, hogy milyen típusú botokat használ.

Például, ha olyan rossz botokat használ, amelyek a tartalmat különböző internetes oldalakon találják illegálisan, az internetes kaparás káros lehet. De ha jó bobokat használsz, és elkerüled a káros tevékenységeket, beleértve a szolgáltatásmegtagadási támadásokkal, online csalásokkal, versenyképes adatbányászati ​​stratégiákkal, adatlopásokkal, számla eltérésekkel, jogosulatlan sebezhetőséggel, digitális hirdetési csalásokkal és az intellektuális tulajdonságok ellopásával, akkor az internetes kaparás eljárás jó és hasznos az üzleti növekedéshez az interneten. Sajnos a legtöbb szabadúszó és induló szereti a rossz robotokat, mert olcsó, hatékony és átfogó módon gyűjtik az adatokat, anélkül, hogy partnerségre lenne szükségük.

A nagyvállalatok azonban a jogi webszalagokat használják a nyereségükért, és nem akarják elrontani hírnevüket az interneten illegális internetes kaparókkal. Az internetes kaparás jogszerűségével kapcsolatos általános vélemények nem tűnnek számításba, mivel az elmúlt néhány hónapban világossá vált, hogy a szövetségi bírósági rendszerek egyre több illegális internetes kaparás stratégiát száguldanak le.

A webes kaparás 2000-ben illegális folyamatként kezdődött, amikor a botok és a pókok internetes oldalakra való használatát értelmetlennek tartották..Nem sok gyakorlatot alkalmaztak annak érdekében, hogy ezt az eljárást 2010-ig terjesszék az interneten. Az eBay először benyújtotta a Bidder's Edge elleni előzetes határozatokat, azzal érvelve, hogy a botok használata a weboldalon megsértette a Trespass to Chattels törvényeket. A bíróság hamarosan megadta a jogsértéseket, mivel a felhasználóknak meg kellett egyezniük a webhely feltételeivel és számos botot deaktiválták, mivel az pusztító lehetne az eBay számítógépes gépek számára. A pert hamarosan a bíróság elé állították, és az eBay mindenkit megakadályozott a botok használatáért webes kaparással kapcsolatban, függetlenül attól, hogy jó vagy rossz.

2001-ben egy utazási iroda káros pókok és rossz robotok segítségével beperelte a versenytársakat, akik a weboldalról letörölték tartalmát. A bírák ismét meghozták a bűnözéssel szembeni intézkedéseiket, és az áldozatokat kedvelték, mondván, hogy mind a webes kaparás, mind a botok használata kárt okozhat a különböző online vállalkozásoknak.

Napjainkban az akadémiai, magántulajdonú és információgyűjtés során sokan a tisztességes internetes lekicsinylési eljárásokra támaszkodnak, és ebből a szempontból számos internetes kaparóeszközt fejlesztettek ki . Most a tisztviselők azt mondják, hogy nem mindegyik eszköz megbízható, de a fizetős vagy prémium verziókhoz képest jobbak, mint a ingyenes szalagfűrészek .

2016-ban a kongresszus elfogadta az első jogszabályt, amely a rossz botokat célozta meg és támogatta a jó robotokat. Megalakult a Better Online Ticket Sales (BOTS) törvény, amely tiltotta az illegális szoftverek használatát, amelyek a weboldalakat célozhatják meg, károsíthatják keresőmotorjaikat és megsemmisíthetik üzleti tevékenységüket. Vannak igazságossági ügyek. Például a LinkedIn sok pénzt költött azon eszközökön, amelyek blokkolják vagy megszüntetik a rossz robotokat és ösztönzik a jó robotokat. Mivel a bíróságok megpróbálták eldönteni a webes kaparás jogszerűségét, a vállalatok ellopják adataikat.

December 7, 2017