Back to Question Center
0

Nagy intenzitású képzés otthon a mobilitás és a rugalmasság érdekében

1 answers:

A mobilitási képzés nagyon fontos. Idővel a mobilitási tréning előnyeinek ismerete exponenciálisan növekszik. A jó mobilitás védi Önt a sérüléstől, és javítja általános egészségét és állóképességét.

Mi a mobilitási tréning? Ki részesülhet belőle?

A Makia módszer a mobilitásról és rugalmasságról szól. A rugalmasság egy bizonyos kötés passzív mobilitását jelenti. A mobilitás a közös mozgás teljes tartományának irányítását és ellenőrzését jelenti. Vannak olyan emberek, akik nagyon rugalmasak, de még mindig nehézzé válni, hogy mély testüket csak testtömegük legyen. A rugalmasság és a jó mobilitás két különböző dolog.

Mobilitási tréning előnyök mindenkinek

A mobilitási tréning szó szerint segíthet mindenkinek. Ez azt jelenti, hogy érdemes mobilitási tréninget végezni a saját céljaid alapján. Például, ha világszínvonalú sprinterre szeretne válni, akkor nem előnyös túl sok gyakorlatot alkalmazni. A gyakori és kiterjedt nyújtás az izmok rugalmasságának csökkentését eredményezi. De a Makia módszer részeként a feldarabolódások jelentősen segítenek bizonyos teljesítménymozgások elérésében.

Dinamikus és izometrikus nyúlás

Valójában egy sprintert ajánlunk a passzív nyújtás kevésbé csökkentésére, és koncentrálására, hogy az izmait "nyitva" tartsuk az aktív nyújtással. A dinamikus nyújtás, az izometrikus nyújtás és ezek kombinációja nagyon hatékony módja a test működésének elősegítésére. Nem mindig növelik az izmok hosszát, hanem inkább a szabályozó-, reakció- és gátlási mechanizmusokat módosítják.

A dinamikus nyújtás egy szabályozott nyújtás, amely mozgásban van, pl. g. , technikailag fókuszált mély guggolások, amelyek a test súlyának alá vannak vetve. Az izometrikus nyújtás az izommunkából eredő nyújtás, pl. g. , amikor stretching-indukáló osztott helyzetben áll. Ezek a kombinációs technikák közé tartoznak a feszültség-relaxációs módszer és a feszültség-relaxáció + aktív tartás-nyújtás.

A passzív nyújtás az, ami valóban extra hosszúságot kölcsönöz az izmoknak. Az izmoknak azonban viszonylag "nyitottnak" kell lenniük ahhoz, hogy a passzív nyújtás hatékony legyen. Az izmok "nyitottak" maradnak akkor is, ha intenzív edzéssel aktív mobilitási gyakorlatokat végeznek.

A passzív nyújtási eszköz megnyújtás alatt van, pl. g. , előre állva és hajlítva. Valójában a passzív nyújtást is be kell vonni a képzésbe, ha szándékod nyílik nagyobb mobilitási körre.

A hosszú (30 másodperces) passzív nyújtással összefüggő kockázat az, hogy az izmok árnyékolási feszültsége túlságosan csökken, és ez a mozgás csökkent mozgásszabályozását eredményezi, különösen a mozgás szélsőséges pontjaiban. Ha ez megtörténik, a sérülés veszélye mind a nyújtásnál, mind pedig minden olyan tevékenységnél, ahol a mozgás megy vagy megy, közeledik a szélsőséges pontokhoz. Ezért a passzív szakaszokat kombinálni kell a mozgásszabályozás fejlesztésével kapcsolatos gyakorlatokkal. Ez az elv nagy szerepet játszik a Makia módszerben, ahol mind a mozgás széles körére, mind a jó mozgásszabályozásra van szükség.

A teljes körű mozgást magában foglaló erősítő képzés

Néha a mobilitás fejlődését jelentősen támogathatja a teljes mozgáserősség-erősségű képzés. Például a vállak infraspinatus izmai gyakran olyan gyenge állapotban vannak, hogy a vállmozgás korlátozható. Amikor ez az eset áll fenn, amikor ezek az izmok megközelítik a nyújtható állapotot, úgy érzik, hogy egy ellenőrizhetetlen helyzet egyre közelebb kerül, és "elérik a féket".

Alacsony indítás

A mobilitási gyakorlatokat könnyedén kell elkezdeni, még csak a fejlesztés érdekében is! Amikor valaki hallja a "nyújtható" szót, fájdalomhoz és undorodáshoz társul.

A mobilitási gyakorlatok azonban nem okozhatnak fájdalmat, és nem feltétlenül rosszak. Ha kényszerítenéd magadat arra, hogy csinálj valamit, a tested megkapja a veszély közelgő üzeneteit, és az eredmény nem jó. A passzív nyújtás során meg kell próbálnia a pihenés állapotának megpróbálására koncentrálni, és az aktív nyújthatóság fenntartása során különösen fontos.

Sokoldalú mobilitási tréning

A Makia-képzés magában foglalja a sokoldalú mobilitási képzést. Sok szempontból az erõs gyakorlatok önmagukban fejlõdnek a mobilitással, de ez különféle mobilitási gyakorlatokon keresztül hatékonyabbá válik Source .

February 16, 2018